Tijdig beschermen; eerst een octrooi, dan wereldkundig maken!
Octrooibescherming is een recht waarmee de octrooihouder een ander mag verbieden
Octrooibescherming geeft de octrooihouder het recht om anderen te verbieden zijn geoctrooieerde uitvinding te vervaardigen, te gebruiken, te verhandelen, (verder) te verkopen, aan te bieden, in te voeren of in voorraad te hebben.
Een geoctrooieerde uitvinding heeft doorgaans betrekking op innovaties met een technisch karakter. De looptijd van een octrooi is maximaal twintig jaar na indiening. Wat precies wel en niet kan worden geoctrooieerd, is afhankelijk van de lokale wetgeving. Zo is het in de Verenigde Staten mogelijk om software te octrooieren, terwijl dit in Europa minder eenvoudig is. In de Verenigde Staten zijn bijvoorbeeld therapeutische handelingen octrooieerbaar, terwijl dit in Europa niet het geval is.
Een octrooi wordt verleend (bijvoorbeeld door het Europees Octrooibureau of de US Patent and Trademark Office) voor uitvindingen die nieuw en inventief zijn. Aan het nieuwheidvereiste is voldaan als alle elementen van de uitvinding niet eerder zijn geopenbaard in één op zichzelf staande publicatie of presentatie. Verkoop (of in de VS zelfs alleen al het publiekelijk aanbieden) van een product kan ook nieuwheidsschadelijk zijn, waardoor octrooieren later niet meer mogelijk is.
Dien daarom altijd eerst in ten minste één land een octrooiaanvraag in om een ‘eerste datum’ te verkrijgen. Vervolgens kan de uitvinding wereldkundig worden gemaakt, bijvoorbeeld door proefmonsters naar klanten te sturen of via een presentatie op een congres. Binnen twaalf maanden na de eerste indiening moet in andere landen een (vervolg)aanvraag worden ingediend als daar ook bescherming gewenst is. Door de ‘eerste datum’ te claimen, is de openbaarmaking van de eigen uitvinding niet schadelijk voor de octrooieerbaarheid in deze andere landen.
Abcor werkt samen met een onafhankelijk netwerk van specialisten om goedkoper en efficiënter octrooiaanvragen in te dienen. Dit geldt niet alleen voor nieuwe aanvragen, maar ook voor de verlenging van instandhoudingstaksen. Door onze totaal andere werkwijze en strategische samenwerking met een vernieuwingskantoor, kunnen de vernieuwingskosten aanzienlijk lager worden aangeboden dan tot nu toe gebruikelijk is.
Octrooibescherming is een recht waarmee de octrooihouder een ander mag verbieden
De waarde van een octrooi hoeft niet direct gerelateerd te zijn met de sterkte van het octrooirecht. Ik zal dit proberen uit te leggen. Een octrooi is een recht om
Voor start-ups met een technisch en innovatief product kan het aanvragen van een octrooi een vereiste zijn om succesvol investeerders te vinden. Echter het aanvragen van een octrooi kan een
Afgelopen jaar en ook dit jaar komen er steeds vaker berichten langs dat bepaalde medicijnen niet tot moeilijk te verkrijgen zijn, zoals de werkzame stofnamen: Bleomycine (antikankermiddel), Doxorubicinehydrochloride
Bel ons: 071-5763116 of stuur een e-mail: info@abcor-ip.com
Een korte introductie tekst over de nieuwsbrief waarin je uitlegt wat het is. Hoe je direct de nieuwste editie kunt lezen en hoe je je kunt abonneren. En klik hier voor alle nummers.
Oa. in dit nummer:
• EUIPO vs Mora TV: weigering geluidsmerk
• Jägermeister vs Alte Heiler: stop Russische copycat
• Stichting Nederlandse Top 40: gericht op Benelux?
• Tijdschrift HART vs Hermitage: soortgelijkheid
• Monique Granneman: nieuwe partner Abcor
Frambozenweg 109-111
Postbus 2134
2301 CC LEIDEN
Tel: 071-5763116
Fax: 071-5768947
E-mail: info@abcor-ip.com
Bezoekadres Zuid Nederland
Spoorlaan 460
5038 CH TILBURG
Bezoekadres België
Rubensstraat 104/59
TURNHOUT 2300
Abcor is lid van de volgende branche- en kwaliteitsorganisaties: Benelux Vereniging van Merken- en Modellenrecht, International Trademark Association, Vereniging voor Reclamerecht.