Sinds 2009 verhuurt eiser afvalcontainers onder de naam BOUWBAKKKIE. In het verleden waren de autoriteiten iets minder streng in de beoordeling of zij een merk moesten weigeren omdat dit beschrijvend is. Dat is hier ook het geval, het merk BOUWBAKKIE is als woordmerk ingeschreven in de Benelux en de Europese Unie.
Als gedaagde opslagcontainers gaat verhuren onder de naam OPSLAGBAKKIE maakt eiser daartegen bezwaar. De merken lijken teveel op elkaar. Er volgt een rechtszaak waarbij verweerder een tegenclaim indient, namelijk de merken waarop eiser zich beroept zijn beschrijvend, dus die moeten doorgehaald worden.
De rechter gaat daarin mee. De woorden BAKKIE en het voorvoegsel BOUW zijn algemene gangbare woorden. De verkleining BAKKIE is niet ongebruikelijk en geeft het merk geen onderscheidend vermogen.
Eiser stelt dat de merken zijn ingeburgerd, maar daarvoor is ook te weinig bewijs overlegt. Gevolg, het gevraagde verbod wordt afgewezen, maar erger de merken die in stelling zijn gebracht worden doorgehaald. Wijze les, kies bij branding van een nieuw merk niet voor een beschrijvend merk, maar liever voor een fictief of anders een suggestief merk.