Sinds 1935 verkoopt L’Oreal wereldwijd huidverzorgingsproducten onder het merk LANCÔME. Als het nieuwe cosmeticamerk NINÔME wordt gelanceerd (onder andere via de socialmediakanalen van fotomodel Kim Feenstra), eist L’Oreal een verbod.
De rechter stelt dat dit terecht is. Beide woorden bestaan uit: twee lettergrepen, zes versus zeven letters, met een N op de derde plek en eindigend op ÔME. In de Benelux wordt een circonflexe (^) zelden gebruikt, dus daar valt extra de aandacht op. De merken zijn daarom sterk overeenstemmend. Daarnaast zijn de producten identiek.
In de NINÔME reclame staat het merk onder een portret van een model in grote witte letters tegen een donkere achtergrond en in hetzelfde lettertype. Mede daardoor is er kans op verwarringsgevaar. De voorgestelde rebranding naar NINOME gaat ook niet door. Doordat er al sprake is van inbreuk, is er sprake van nawerking. De consument heeft al een link gemaakt naar LANCÔME, dus met de nieuwe naam wordt daarmee te weinig afstand genomen. Grote kans dat als het product direct onder de naam NINOME was gelanceerd, L’Oreal dit wel geaccepteerd had, nu is dit niet meer acceptabel.